top of page

Schuifwanden

& Poorten

WAAW ontwerpt en produceert vaste wanden, schuifwanden en poorten volledig op maat, al dan niet geautomatiseerd. Veel gebruikte materialen hiervoor zijn strekmetaal (aluminium of staal), Cortenstaal, vlakke aluminium plaat of design profielsystemen in aluminium, gelakt in een kleur naar keuze.
WAAW verzorgt voor u de opmeting, het ontwerp en het productie- en montagedossier tot de plaatsing.
Voor de schuifsystemen en poorten wordt steeds gebruik gemaakt van de beste onderdelen om een lange levensduur te garanderen. Slotsystemen kunnen perfect geïntegreerd worden in deze structuren. De gepoederlakte poorten en wanden vragen geen jaarlijks onderhoud zoals verven en vernissen, deze zijn ook zeer makkelijk afwasbaar en bestand tegen alle weersomstandigheden.
Vaste wanden zijn doorgaans vervaardigd uit gepoederlakt aluminium of Cortenstaal. Losstaande wanden worden geplaatst op paalstructuren welke in de grond worden verankerd, hierdoor is het bekleden van beide kanten ook mogelijk. 
Tegen bestaande muren worden de platen verlijmd op houten of andere onderstructuren. Combinaties met andere materialen zijn hier uiteraard mogelijk!
Strekmetaal
Strekmetaal is beschikbaar in zowel staal als aluminium en is verkrijgbaar in een brede waaier van formaten. Het strekmetaal zorgt voor een beperkte doorkijk, afhankelijk van de maasgrootte, en zorgt terzelvertijd ook voor de nodige privacy en strakheid. Het materiaal is bijzonder flexibel en laat zich verwerken in verschillende vormen en afmetingen. Strekmetaal kan ook perfect dienst doen als zonwering, met een geringe doorkijk.
Aluminium profielsystemen
Als alternatief zijn er uiteraard diverse bekledingen mogelijk voor poorten en wanden. Naast Cortenstaal zijn er ook een aantal mogelijkheden in ALU profielen. Hierdoor kunnen diverse lijnstructuren, fijn, breed, uniform en schakerend bekomen worden. Deze ALU-profielen zijn steeds verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren en anodisatie.
Cortenstaal daarentegen is een tegenwoordig veel voorkomend stalen plaatwerk dat zich uitermate leent voor het gebruik in wanden en poorten. De roeste look zorgt voor een bijzonder mooie look. Het materiaal beschermt zichzelf zodat het een zeer lange levensduur heeft en nooit zal doorroesten.
Het materiaal is uitermaten geschikt voor het lassen, laseren en plooien in alle mogelijke vormen.

Voorbeelden & ontwerpen.

bottom of page